Kanaalplaat – Macrolux – Lexan


Materiaal

Marlon kanaalplaten worden geleverd in geëxtrudeerde platen. De platen zijn aan beide zijden voorzien van een beschermfolie waarop aanwijzingen staan voor opslag en montage. Het verdient aanbeveling deze folie zolang mogelijk te laten zitten tijdens de montage om beschadiging te voorkomen.

Weerbestendigheid en vocht

De plaat is aan één zijde voorzien van een speciale coating welke de plaat bij buitentoepassing beschermt tegen UV-stralen en verwering. Makrolon kanaalplaat is tevens te leveren met aan de andere zijde een no drop-coating, waardoor condenswater tot een film vloeit en geen druppels vormen.

Thermische eigenschappen

De warmtebestendigheid van de kanaalplaten is hoog, circa 115 °C, waarbij ze hun grote sterkte en stijfheid behouden. De kanaalplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor een aanzienlijke besparing op het gebruik van brandstoffen wordt verkregen. De hoogte van de isolatiewaarde is afhankelijk van de dikte van de kanaalplaat.

Kenmerkende eigenschappen en toepassingen

Koud buigbaar, dus geschikt voor gebogen konstrukties, geen onderhoud, dus kostenbesparend. Laag gewicht, maar grote stijfheid, waardoor een besparing op konstruktie, installatie en transport.
Het is praktisch onbreekbaar wanneer het bloot­gesteld wordt aan zware stormen, hagel of grote sneeuwlasten. De platen zijn bruikbaar als vlakke of gebogen beglazing van lichtstraten, sheddaken, gallerijen, fabrieken, scholen, sporthallen, serre’s, carports, windschermen, scheidingwanden, enzovoorts.
Wilt u informatie over afmetingen en prijzen?

Neem dan contact met ons op via 030-2620838 of via verkoop@wsv.nl

Comments are closed.