PVC – Polyvinylchloride

Handelsnamen: Simona, Hostalit, Ispadur, Isparex, Kömacel, Lacovyl, Marvylan, Nicodur, Polor, Sicron, Solvic, Trovidur, Vikupor, Vinplast, Vinidur, Astralon, Carine, Darvic, Decelith, Dekadur, Duraform, EpradurMateriaal

Hard PVC is PVC zonder weekmakers, want anders is het zacht of ook wel soepel PVC. Hard PVC wordt geleverd in geëxtrudeerde en geperste kwaliteit. Hard PVC wordt ook in geschuimde uitvoering vervaardigd, wat een grote gewichtsbesparing geeft en veel wordt toegepast in de reclame industrie.

Weerbestendigheid en vocht

De gevoeligheid voor U.V.-stralen is, afhankelijk van de soort PVC. De gewone PVC XT is niet UV stabiel, echter de PVC slagvast is wel UV bestendig en bovendien goed bestand tegen lage temperaturen. PVC is goed bestand tegen vocht. De geëxtrudeerde platen nemen meer vocht op dan de geperste.

Thermische eigenschappen

De warmtebestendigheid van PVC is niet hoog ca. 60°C tot maximaal 70°C (kortstondig). Voor hogere temperatuur 95°C is er de PVC-C geperste plaat. PVC in geëxtrudeerde kwaliteit is goed warm vervormbaar (vacuümvormen, buigen).De elastische vervormingszone ligt tussen de 100°C en 150°C. Bij lage temperaturen wordt PVC XT bros hoogslagvast PVC kan echter tot circa -30°C worden toegepast.

Elektrische eigenschappen

PVC is een uitstekend isolatie materiaal. Het is echter niet geschikt voor hoog frequente toepassingen.

Levensmiddelen en chemische bestendigheid

Door toevoeging van stabilisatoren zoals loodverbinden is PVC niet geschikt voor de voedingsmiddelen industrie. Het materiaal is goed bestand tegen de meeste chemicaliën. De toepassing van PVC vinden we dan ook veelal in de chemische industrie, laboratoria, als leidingwerk en in de galvanische en elektrotechnische industrie.

Kenmerkende eigenschappen en toepassingen

PVC is goed mechanisch te bewerken, goed te lassen en te lijmen. Enkele toepassingen zijn lekbakken, spoelbakken, isolatieplaten, tanken en leidingen.

Treksterkte 55 N/mm2
E-modulus 2500 N/mm2
Buigsterkte 100 N/mm2
Slagsterkte Charpy geen breuk
Rek bij breuk 57 %
Soortelijk gewicht 1,40 g/cm3
Vicat verwekingspunt 75/88 °C
Maximale bedrijfstemperatuur 70 °C
Minimale bedrijfstemperatuur -10 °C
Lineaire uitzettingscoëfficiënt 0,08 mm/m/°C
Vocht-opname 0,2 %


Wilt u informatie over afmetingen en prijzen?

Neem dan contact met ons op via 030-2620838 of via verkoop@wsv.nl

Comments are closed.